L'IBE se suma a la 28a Setmana de la Ciència
Enguany l'IBE obre les portes una vegada més per a acostar la ciència a tots els públics durant la 28a Setmana de la Ciència on oferirà diverses activitats a l'edifici CMIMA perquè estudiants, professorat i ciutadania puguin viure l'experiència científica en primera persona.
Portes Obertes a l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF)
Els pròxims dies 15 i 16 de novembre se celebren les Jornades de Portes Obertes de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF), que s'emmarquen dins de les Portes Obertes de l'IBE i de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM-CSIC).
Durant dues jornades, el personal investigador de l'IBE oferirà visites guiades i activitats per a més de 180 escolars de primària i secundària en els seus laboratoris. Els assistents podran gaudir de les següents activitats:
Experimentant amb insectes
Què podem aprendre dels insectes? Per què són tan interessants i tan importants per a la nostra vida i la vida del planeta? Què és fer un experiment i com es fa?
Núria Farrús, Jorge Escudero, Cristina Olivella i José Luis Maestro obriran les portes del laboratori per a mostrar com treballen amb insectes i fan experiments per a entendre com funcionen, com s'han adaptat i com han evolucionat.
Visita al món dels protistos
El Multicellgenome Lab obrirà les portes del seu laboratori per a mostrar com són els protistos i el seu paper en la biodiversitat. L'equip investigador de l'IBE format per Gonzalo Bercedo, Marta Álvarez i Rubén González, guiarà als alumnes en aquesta visita al món dels microorganismes.
Durant els dies 15 i 16 de novembre, l'edifici del Centro Mediterráneo de Investigaciones Marinas y Ambientales (CMIMA) obrirà les portes a les 17 .30h al públic general, que podrà visitar l'edifici de manera gratuïta. Pots inscriure't aquí:
Molts centres de recerca i institucions participaran entre el 6 al 19 de novembre de la Setmana de la Ciència, proposant diverses activitats de divulgació científica en tot el territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc.
Pots consultar la llista completa d'activitats programades aquí:
https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/home.asp
En aquest altre enllaç pots consultar totes les activitats que organitzen els centres del CSIC durant la setmana de la ciència:
http://semanadelaciencia.csic.es/