La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Vés enrere Arcadi Navarro ingressa a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona com a acadèmic numerari

Arcadi Navarro ingressa a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona com a acadèmic numerari

El catedràtic i investigador de la UPF, l’IBE i el CRG, que també dirigeix la Fundació Pasqual Maragall i el seu centre de recerca, és el primer expert en ciències de dades en biologia en ingressar a l’Acadèmia.

14.06.2024

Imatge inicial - Arcadi Navarro com acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB). Crèdit a RACAB.

L’investigador principal de l’Institut de Biologia Evolutiva, on dirigeix el laboratori de Genòmica Evolutiva, catedràtic i investigador ICREA al Departament de Medicina i Ciències de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra, l’Arxiu Europeu Genoma-Fenoma (EGA) al Centre de Regulació Genòmica, i director de la Fundació Pasqual Maragall i el seu centre de recerca, Arcadi Navarro, ha estat nomenat acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB). Navarro, que ha rebut la medalla número 35, és el primer expert en ciències de dades en ingressar a la secció de biologia com a acadèmic numerari.

Crèdit a RACAB

En el seu discurs d’entrada titulat “Big data en Biologia, Genòmica, Salut i Evolució”, el biòleg evolutiu ha fet especial èmfasi en la feina que ha desenvolupat els darrers anys al capdavant del projecte EGA i ha explicat que “en l’actualitzat no hi ha progrés científic sense compartició de dades. Per tant, i en un sentit molt rigorós, el futur humà serà compartit o no serà”.

L’acte d’ingrés, celebrat aquest dijous al vespre a la seu de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, amb seu a la Rambla, ha comptat amb la presència de Laia de la rectora de la Universitat Pompeu Fabra, Laia de Nadal; la presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, Cristina Maragall; els exconsellers Andreu Mas-Colell i Josep Maria Argimon i el director associat del Barcelona Supercompunting Centre, Josep Maria Martorell.