Investigadors de l'IBE contribueixen als Llibres Blancs del CSIC amb els desafiaments científics de la dècada
La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.
Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.
Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.
La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.
Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.
Investigadors de l'IBE contribueixen als Llibres Blancs del CSIC amb els desafiaments científics de la dècada
Investigadors de l'IBE contribueixen als Llibres Blancs del CSIC amb els desafiaments científics de la dècada
El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha publicat les dues primeres entregues dels 14 llibres blancs del CSIC que recullen els reptes científics de la dècada, amb l'objectiu d'ampliar el coneixement sobre l'evolució i la genòmica. Investigadors de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) han contribuït al llibre blanc "Orígens, (Co) Evolució, Diversitat i Síntesi de la Vida", que aborda l'aparició de la vida i la seva diversificació fins a la biologia actual i al Llibre Blanc 'Oceans ', en particular el desafiament "Oceans de Big Data i Intel·ligència Artificial".
El Consell Superior d' Investigacions Científiques (CSIC) ha publicat dos llibres blancs oberts que recullen els reptes científics de la propera dècada , amb l'objectiu d'ampliar el coneixement sobre l'evolució i la genòmica. Aquestes són les dues primeres entregues dels 14 llibres blancs del CSIC que recullen les temàtiques estratègiques de l'organisme per centrar la investigació en els grans reptes de la propera dècada en les àrees de biologia, salut, cervell, energia, espai, canvi climàtic i societat global, entre d'altres.
Els dos volums estan publicats en anglès a través de l'Editorial CSIC i estan disponibles en accés obert en aquest lloc web. La resta de títols de la col·lecció es publicaran en els propers mesos.
El llibre blanc ' Orígens, (Co) Evolució, Diversitat i Síntesi de la Vida ', aborda l'aparició de la vida i la seva diversificació fins a la biologia actual. Coordinat pels investigadors Paola Bovolenta, Miguel Manzanares i Javier Buceta, ha comptat amb la participació de diversos investigadors de l'IBE: Carles Lalueza - Fox com a coordinador del desafiament 6 (Evolució Social i Humana) i Sergi Valverde com a coordinador del desafiament 5 (biologia dels sistemes evolutius). També han estat col·laboradors d'aquest llibre Arcadi Navarro , Rosa Fernández , Tomàs Marquès-Bonet, Josefa González i Jesús Lozano.
Segons els coordinadors del Llibre Blanc, "desxifrar l'evolució donarà les claus sobre l'origen de la vida i sobre els mecanismes moleculars que operen en els éssers vius i com canvien al llarg del temps". Quan es comprenguin aquests mecanismes, s'estarà en disposició de combinar les seves peces de noves formes, obrint el camí cap a la biologia sintètica. Aquest volum resumeix el coneixement actual sobre aquesta àrea i les futures línies d'investigació.
També els investigadors de l'IBE Daniel Richter i Javier del Campo han contribuït a el Llibre Blanc 'Oceans', en particular al vuitè desafiament: Oceans de Big Data i Intel·ligència Artificial.
Precisament, els 14 llibres blancs del CSIC són el resultat de la col·laboració de prop de 1.100 investigadors de més de 100 centres d' investigació del CSIC i altres institucions, com organismes públics d'investigació i universitats. Tots coincideixen en la necessitat d'un enfocament multidisciplinari i en la promoció de la investigació col·laborativa per desenvolupar projectes ambiciosos centrats en reptes específics.
Els 14 volums, coordinats des de la vicepresidència d'Investigació Científica i Tècnica, tenen l'objectiu de servir com a marc de referència per al desenvolupament de l'estratègia científica de la institució i proporcionen un repàs a la investigació en marxa al CSIC. Finalment, constitueixen una visió global dels reptes científics clau de la propera dècada.
Més informació:
Descarrega els llibres oberts publicats aquí.
Mira aquí la cerimònia de presentació dels llibres blancs.