La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Vés enrere Tomàs Marquès Bonet ha obtingut un ajut ERC Consolidator per a estudiar la diversitat dels grans simis al llarg del temps

Tomàs Marquès Bonet ha obtingut un ajut ERC Consolidator per a estudiar la diversitat dels grans simis al llarg del temps

El projecte del professor Marquès-Bonet busca definir la diversitat ancestral dels grans simis utilitzant el registre fòssil o rescatant parts d'espècies extintes mitjançant els genomes de simis actuals.

 
10.12.2019

Tomàs Marquès Bonet, director de l'IBE (CSIC-UPF) i professor de recerca ICREA a la UPF, ha obtingut una ERC Consolidator Grant del European Research Council (ERC). L'investigador rebrà un ajut d'1.896.875 euros per a dur a terme, durant cinc anys, una recerca centrada en els processos que modulen la variació genòmica dels grans simis.

Titulat “Great ape genome variation now and then: current diversity and genomic relics of extinct primats", (amb l'acrònim ApeGenomeDiversity), el projecte del professor Marquès-Bonet busca definir la diversitat ancestral dels grans simis, ja sigui utilitzant el registre fòssil o rescatant parts d'espècies extintes mitjançant els genomes de simis actuals. "Aquest projecte ens ajudarà a comprendre com es forma la diversitat en les espècies, i a més, a clarificar els efectes adaptatius de la hibridació entre espècies", diu Marquès-Bonet.

Marquès-Bonet és un dels 6 investigadors catalans i 12 espanyols que han obtingut una beca ERC Consolidator en aquesta convocatòria. El finançament de recerca altament competitiu s'ha atorgat a 301 científics i acadèmics de primer nivell a tota Europa. Amb aquest suport, per un valor total de 600 milions d'euros, els nous beneficiaris tindran l'oportunitat de reforçar els seus equips i tindran un impacte de gran abast en una àmplia gamma de temes en ciències físiques i enginyeria, ciències de la vida, així com ciències socials i humanitats.

 

Les Beques ERC Consolidator s'atorguen a investigadors destacats de qualsevol nacionalitat i edat, amb almenys set i fins a dotze anys d'experiència després del doctorat, i un historial científic prometedor. La recerca ha de realitzar-se en una organització de recerca pública o privada situada en un dels Estats membres de la UE o països associats. El finançament (una mitjana de 2 milions d'euros per subvenció) es proporciona durant cinc anys com a màxim i cobreix principalment la contractació d'investigadors i altre personal per a consolidar els equips dels beneficiaris.

Tomàs Marquès-Bonet (1975) va obtenir el seu doctorat en biologia a la UPF el 2007. Actualment és director de l'IBE i cap del grup de Genòmica Comparativa, professor de recerca ICREA a la UPF, i amb doble afiliació  en el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG-CRG) i l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP).

 

Més informació.