Descobrint Vida

Qui som

Desxifrant Evolució

Qui som

Conservant Biodiversitat

Qui som

Vés enrere L'IBE es suma a la 26a Setmana de la Ciència

L'IBE es suma a la 26a Setmana de la Ciència

Aquest any l'IBE participa en la 26a Setmana de la Ciència amb diverses activitats dirigides a estudiants d'educació primària i secundària, el professorat de ciències i el públic general.

03.11.2021

Aquestes són les activitats de l'IBE durant aquest cicle:

[R]evoluciona la vida als oceans (taller)

T'imagines un món on els oceans fossin més càlids i estiguessin plens de microplàstics? Creus que apareixerien noves formes de vida marina, o que algunes espècies s'adaptarien i evolucionarien en aquest entorn? Dissenya la teva proposta d'espècie en el taller virtual que organitzen l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i ajuda als investigadors a afrontar el repte del benestar planetari començant per la vida al mar.

Amb aquesta activitat es persegueix que l'alumnat prengui consciència del canvi en el món natural (pel que fa a la diversitat, l'ecologia marina i l'evolució), entendre conceptes clau relatius a la salut dels oceans i a les formes de vida que els habiten i donar a conèixer la investigació sobre ecologia i evolució. També es pretén promoure la reflexió, el diàleg i fomentar la curiositat i el pensament crític de l'alumnat cap als avenços científics en l'àmbit de l'ecologia i la biologia evolutiva.

Data: dia 18 de novembre, 11.30-13.30h (aforament complet)

Lloc: taller virtual (zoom)

Investigadors participants: Michelle Leger (IBE), Josep María Gili (ICM-CSIC), Magda Vila, Pilar Rodríguez, Maria Vicioso.

 

Portes Obertes a l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF)

Els propers dies 16 i 17 de novembre se celebren les Jornades de Portes Obertes de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF).

Les dues jornades s'emmarquen dins de les Portes Obertes de l'IBE i de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM-CSIC). Els assistents podran veure com és un centre d'investigació per dins i conèixer el personal investigador i la feina que es duu a terme a l'IBE i l'ICM.

Durant els dos matins, els visitants podran conèixer la recerca en biologia evolutiva de l'IBE ben d’a prop i de la mà de el personal investigador del centre.

Els assistents podran conèixer com s'aplica la bioinformàtica per contribuir a la conservació d'espècies, i també les tècniques de biologia molecular que ens ajuden a desxifrar l'evolució en els gens.

Durant les jornades, es visitaran algunes instal·lacions científiques i els assistents tindran l'oportunitat de preguntar al personal investigador els seus dubtes i curiositats.

Investigadors participants de l'IBE: Lidia Escoda, Roman Sapino, Alfonso Balmori, Mireia Rumbo, Núria Farrús, Jose Luis Maestro, Maria Dolors Piulachs

Data: dies 16 i 17 de novembre, 9-14h (aforament complet)

Lloc: Institut de Biologia Evolutiva, Passeig Marítim de la Barceloneta, 37-49 

 

EvoKE Barcelona 2021

Entre el 22 i el 24 de novembre es celebrarà la conferència internacional EVOKE BCN 2021 a l'Espai Francesca Bonnemaison i al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La investigadora principal de l'IBE, Elena Casacuberta, forma part del comitè organitzador d'EvoKE 2021 i l'Institut de Biologia Evolutiva ha donat suport a la iniciativa.

La reunió EvoKE 2021 serà una oportunitat per a interactuar i intercanviar experiències i coneixements sobre la promoció de l'educació en evolució entre investigadors, educadors, comunicadors científics, periodistes i agents culturals i artístics a nivell global.

La trobada inclourà les sessions vinculades al congrés internacional i també un cicle de xerrades al CCCB.

 

Informació sobre el congrés:

https://evokeproject.org/evoke-meeting-bcn-2021/

 

Informació sobre el cicle de xerrades:

https://www.cccb.org/ca/cicles/fitxa/pensar-levolucio-avui/237467

 

----------------

Molts centres de recerca i institucions participaran entre el 12 i el 21 de novembre de la Setmana de la Ciència, proposant diverses activitats de divulgació científica en tot el territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc. Pots consultar la llista completa d'activitats programades aquí:

https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/

 

En aquest altre enllaç pots consultar totes les activitats que organitzen els centres del CSIC durant la setmana de la ciència:

http://semanadelaciencia.csic.es/

 

Connecta amb l'IBE

Segueix les novetats científiques i divulgatives del centre

Subscriu-te

Trustees

 
Universitat Pompeu FabraCSICMinisterio de ciencia, innovación y universidades


 

With the support of

 


 


 
Member of

Associate
member of


Distinctions