Descobrint Vida

Qui som

Desxifrant Evolució

Qui som

Conservant Biodiversitat

Qui som

Vés enrere Retir de l'IBE 2024: un esdeveniment memorable

Retir de l'IBE 2024: un esdeveniment memorable

El 21 i 22 de febrer, va tenir lloc el retir bianual de l'IBE a l'Hotel Mas Solà de Santa Coloma de Farners, reunint 160 participants que van viure dos dies plens de presentacions estimulants, converses enriquidores i animades trobades socials.

05.03.2024

Imatge inicial -

Aquest any, la retirada de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) va reunir 160 membres de la comunitat, juntament amb científics de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, el laboratori de Transcriptòmica del Desenvolupament i l'Evolutiva dirigit per Manuel Irimia, coordinador del programa conjunt de Genòmica Mèdica Evolutiva CRG-UPF-IBE, i el laboratori d'Ecologia Evolutiva en Entorns Canviants dirigit per Daniel Sol al CREAF, que aviat s'unirà a l'IBE.
 

Inici del Retreat IBE

La trobada va començar a les 11 del matí amb un discurs de benvinguda del director de l'IBE, Salvador Carranza, seguit d'una breu presentació de l'investigador principal Jaume Bertranpetit.

Salvador Carranza, Director de l'IBE

El cicle de xerrades de recerca es va obrir amb la presentació de l'investigador principal Jaume Bertranpetit de Vanessa Villalba abordant "La Genòmica Antiga d'al-Àndalus: Canvis Demogràfics i Socials a la Ibèria Medieval".

Vanessa Villalba, Investigadora Principal de l'IBE properament

Manuel Irimia, cap del Laboratori de Transcriptòmica del Desenvolupament i l'Evolutiva, va introduir la seva recerca i també va presentar el programa conjunt de Genòmica Mèdica Evolutiva CRG-UPF-IBE a l'audiència.

David Martin, IP de l'IBE presentant en Manuel Irimia de Transdevo LAB (CGR-UPF-IBE)

Xerrades curtes de Predocs i Postdocs i Presentacions de Pòsters

Investigadors de Predocs i Postdocs de l'IBE, l'ICP Miquel Crusafont, Irimia Lab i Sol Lab van compartir la seva recerca amb passió i concisió.

Xerrada Predoctoral d'Adrián Talavera


Maria Estarellas, estudiant de doctorat de l'IBE al Laboratori de Sistemàtica, Biogeografia i Evolució de Rèptils i Amfibis, va guanyar el premi a la Millor Presentació de Pòster d'aquesta edició. El premi a la Millor Xerrada Curta Predoctoral va anar a parar a Israel Campo-Bes, estudiant de doctorat al Laboratori d'Irimia.

David Comas, Investigador Principal presentant la guardonada Maria Estarellas i el guardonat Israel Campo-Bes

Xerrades de Comitès i Punts destacats Socials

Elena Casacuberta, investigadora principal de l'IBE, va explicar els beneficis del Programa de Mentoria i com pot millorar l'experiència professional tant dels mentors com dels mentorats.

Xerrada d'Elena Casacuberta sobre el Programa de Mentoria de l'IBE

Els coordinadors del comitè de diversitat de l'IBE, Pilar Rodríguez - cap de comunicació i divulgació de l'IBE - i Daniel Richter - investigador principal de l'IBE - van discutir el biaix de gènere en la recerca i van compartir alguns punts de vista sobre la diversitat de la comunitat de l'IBE. El comitè va aprofundir en les accions dirigides a tancar la bretxa de gènere a l'IBE a través del nou Pla de Diversitat i va presentar la campanya de mitjans socials Tanquem La Tisora.

 Pilar Rodriguez and Daniel Richter, Comitè de Diversitat de l'IBE

Les coordinadores del Comitè de Sostenibilitat de l'IBE, Judit Salces i Victoria Shabardina, van compartir les accions realitzades pel comitè per millorar la sostenibilitat de l'Institut. També van explicar l'impacte ambiental de les activitats de recerca i com iniciatives com LabShare Barcelona o Porta la teva tassa poden mitigar-lo.

Judit Salces i Victoria Shabardina, Coordinadores del Comitè de Sostenibilitat de l'IBE

Les activitats socials més destacades van incloure un Pub Quiz & IBE Mitotree organitzat per l' investigador principal de l'IBE Francesc Calafell, una Sessió de Música del DJ resident de l'IBE Moloha i una visita panoràmica per Santa Coloma de Farners.

 

Distribució dels haplogrups que va servir de base per a la construcció de l'arbre mitocondrial IBE (basat en l'ADN mitocondrial dels membres de l'institut).

Xerrades emocionants, discussions inspiradores i esdeveniments socials vibrants van fer de la retirada de l'IBE del 2024 una experiència memorable per a tots els assistents.

DJ Resident de l'IBE Dj Moloha (Polychronis Tatsis)

Connecta amb l'IBE

Segueix les novetats científiques i divulgatives del centre

Subscriu-te

Trustees

 
Universitat Pompeu FabraCSICMinisterio de ciencia, innovación y universidades


 

With the support of

 


 


 
Member of

Associate
member of


Distinctions