La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Vés enrere "És ara o mai"

"És ara o mai"

Aquesta és la resposta de la vicedirectora de l'IBE, Elena Bosch, a la pregunta central del nostre temps: "Per què és l'hora de la naturalesa?" Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, avui 5 de juny, la comunitat de l'IBE s'uneix a la celebració i afirma que és l'hora de la naturalesa, ara més que mai.

04.06.2020

La naturalesa està darrere de cada component essencial del nostre planeta, des de l'aire que respirem, incloent els aliments que mengem i l'aigua que bevem, fins al clima que fa que la terra sigui habitable. Encara així, oblidem amb massa freqüència tots els beneficis que la naturalesa ens brinda. Avui és una data per a celebrar tots els serveis de la naturalesa que fan possible la vida en la Terra, però també per a recordar que, si no cuidem el medi ambient, no podem cuidar-nos a nosaltres mateixos.

 

És el nostre major ben comú

“Per què és hora de la naturalesa? Perquè ja està en marxa una sisena extinció massiva en la història de la Terra i és a les nostres mans detenir-la abans que sigui massa tard”, comenta Salvador Carranza, director de l'IBE i investigador principal del laboratori de Sistemàtica, Biogeografia i Evolució de Rèptils i Amfibis.

 

El Dia Mundial del Medi Ambient, que enguany serà organitzat a Colòmbia, és el dia més reconegut per a l'acció ambiental. Se celebra tots els anys el 5 de juny des de 1974, i un any més buscarà la participació de governs, empreses, celebritats i ciutadans per un problema ambiental apressant que ens involucra a tots.

 

Enguany, el tema de la jornada és la biodiversitat. La interdependència dels humans i les xarxes de la vida exigeix una nova visió del planeta, com una entitat global amb una sola salut. Els esdeveniments recents, des d'incendis forestals a tot el món fins a la pandèmia mundial de la Covid-19, són només senyals d'advertència.

 

El lloc web de l'ONU ofereix un qüestionari per a saber quant saps sobre biodiversitat. “Posa a prova els teus coneixements sobre biodiversitat i aprèn més sobre els intricats serveis que la naturalesa ens brinda”:

https://www.worldenvironmentday.global/did-you-know/take-quiz

Els investigadors de l'IBE dirigits per Iñaki Ruiz-Trillo també han creat un qüestionari, aquesta vegada per a endevinar quant saps sobre l'arbre de la vida:

http://www.biologiaevolutiva.org/divulgacio_arbrevida/ES/

 

Per a obtenir més informació sobre esdeveniments i accions relacionades amb el Dia Mundial del Medi Ambient, visita el web:

https://www.worldenvironmentday.global/

 

I recorda: junts podem actuar #perlanatura.