La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.
 

 

Vés enrere 11F: "We Were There Too"

11F: "We Were There Too"

L'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) llança la campanya en xarxes socials " We Were There Too" amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. La iniciativa, liderada per la Unitat de Comunicació i Difusió i el Comitè de Diversitat de l'IBE , té com a objectiu denunciar la infrarepresentació de la dona a l'imaginari de l'evolució humana. 

La campanya se suma a la jornada formativa organitzada sobre “Llenguatge inclusiu i no sexista” amb Almena Cooperativa Feminista per a tota la comunitat IBE.

També entre el #11F i el #8M (Dia Internacional de la Dona) les investigadores de l'IBE visitaran centres escolars per compartir-hi la seva experiència personal com a científiques i les seves investigacions actuals.

07.02.2022

 

#We Were There Too

Tot i que l'èxit de la nostra espècie només es pot explicar des d'una perspectiva inclusiva, les dones han estat sistemàticament infrarepresentades en l'imaginari de l'evolució humana.

D'una banda, moltes activitats fonamentals per a la supervivència humana, com el part , la lactància, la caça i la recol·lecció o la transmissió de coneixement, no han deixat cap registre fòssil i, per tant, han estat ignorades. D'altra banda, les activitats humanes que han deixat evidència fòssil sovint s'han atribuït als homes per defecte.

Suma't a la conversa per reclamar més representacions no-estereotipades de la història i l'evolució humana, ja que les dones també hi van ser.

 

#WeWereThereToo

 

Formació en llenguatge inclusiu i no-sexista

 

Aquest any, la Unitat de Comunicació d'IBE en coordinació amb el Comitè de Diversitat han treballat en una campanya externa i una formació interna sobre llenguatge inclusiu i no-sexista. La formació es farà via zoom i en castellà el 10 de febrer a les 11-13h.

Durant la formació de 2 hores, Montserrat Beltran d'Almena Cooperativa Feminista introduirà la comunitat IBE en l'ús del llenguatge inclusiu. Molts dels exemples utilitzats, així com les situacions analitzades, seran presos del camp de la biologia evolutiva.

Imatge de John Anvik via Unsplash. 

 

 

 

 

Visitant escoles: dones en evolució

Entre l'#11F i el #8M (Dia Internacional de la Dona) les investigadores de l'IBE també visitaran centres escolars per compartir amb l'alumnat la seva experiència personal com a científiques i les seves investigacions actuals.

Gràcies a Gemma Isabel Martinez del Metazoa Phylogenomics Lab, Laura Vilà de l' Human Genome Diversity Lab, Alex Brumwell i Marina Álvarez del Comparative Genomics Lab, aquest any arribarem a desenes d'alumnes de primària i secundària.

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

 

 

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact