La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.
 

 

Vés enrere Arcadi Navarro, nou secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya

Arcadi Navarro, nou secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya

Arcadi Navarro, que actualment dirigeix l’Evolutionary Genomics Lab de l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), ha estat nomenat nou secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels nomenaments que avui ha portat a terme el Govern català.

19.01.2016

 

Arcadi Navarro, responsable de la Unitat de Coordinació Acadèmica de l’àmbit de Ciències de la Salut i de la Vida i director del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) de la UPF, ha estat nomenat nou secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels nomenaments que avui ha portat a terme el Govern català.

Arcadi Navarro se situa al capdavant de la Secretaria d’Universitats i Recerca, que juntament amb les secretaries d’Empresa i Competitivitat i la Secretaria General, formen el Departament d’Empresa i Coneixement, l’ estructura del qual ha estat aprovada a través d’un decret.

En exercici del seu càrrec, Arcadi Navarro es responsabilitzarà dels afers relacionats amb les universitats, la qualitat del sistema universitari, el foment de la recerca i aquelles beques que no siguin competència del Departament d’Ensenyament.

Aquesta Secretaria serà la responsable de la planificació, direcció i execució de les polítiques del Govern en aquests àmbits. Tindrà com a ens adscrita l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i Recerca (AGAUR).

Arcadi Navarro i Cuartiellas (Sabadell, 1969) és llicenciat en Biologia i doctor en Genètica (1998) per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1999 va fer una estada com a investigador postdoctoral a l’ Institute of Cell, Animal and Population Biology de la Universitat d'Edimburg (Escòcia), on va treballar en genética de poblacions.

Va entrar a la UPF el 2002 com a becari d'investigació dins del programa Ramón y Cajal i el 2006 s’hi va establir com a professor d'investigació ICREA. L’any 2010 va passar a ser catedràtic de Genètica.

En l'àmbit de càrrecs acadèmics, va ser vice-director de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) entre els anys 2008 i 2013, i des del 2013 es el director del DCEXS-UPF, un departament dins el qual va coordinar el Programa de Biologia Evolutiva i Sistemes Complexos (2009-2013).

Actualment dirigeix l’ Evolutionary Genomics Lab de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) i les seves  línies de recerca són l’evolució del genoma, la genómica computacional, la diversitat del genoma humà i l’arquitectura genómica de trets complexos.

Arcadi Navarro és el director del Genomic Diversity and Population Genomics Node de l’Institut Nacional de Bioinformàtica i secretari de la junta directiva de l’Associació Bioinformatics Barcelona BIB.

Des de l’any 2013 col·labora amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG) per dur a terme estudis que relacionen genotips i fenotips. En aquest centre dirigeix l’equip EGA@Barcelona, la instal·lació a la capital catalana de la base de dades de l’European Genome-phenome Archive.

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact