La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Vés enrere L'IBE participa a l'#OpenPRBB

L'IBE participa a l'#OpenPRBB

Com cada mes d'octubre el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) celebra la jornada anual de portes obertes, l'#OpenPRBB. Aquesta edició el dissabte 8 d'octubre de 10 a 14.30 hores tindreu l'oportunitat de conèixer més de prop el PRBB i els seus set centres de recerca, incloent-hi l'IBE, a través de diverses activitats de divulgació científica gratuïtes i aptes per a totes les edats i públics.

28.09.2022

Agenda de l'IBE a les Jornades de portes Obertes del PRBB

Visita guiada al laboratori de genòmica comparativa

Els investigadors predoctorals Marc Palmada i Alejandro Valenzuela explicaran la seva recerca a través d'un taller de genòmica per a tots els públics. Els assistents ajudaran als investigadors a identificar espècies a partir d'informació genètica.

Cal un registre previ a la web bit.ly/openprbb22 per a les visites guiades per l'edifici en grups de 10 persones i acompanyats per investigadores i investigadors. L'edat mínima és de 12 anys. Els més petits (de 6 a 12 anys) tindran un espai dinamitzat amb experiments adequats a la seva edat.

 

Xerrades científiques: "Per què emmalaltim? La visió des de la medicina evolutiva" - Jaume Bertranpetit

Quan: 8 octubre, 10h (30 minuts)

On: Sala Charles Darwin

En la rica confluència que hi ha hagut entre les biociències i la medicina, el coneixement del genoma ha estat un dels puntals que ha permès un enriquiment mutu, que sens dubte ha de créixer. El coneixement del genoma reposa en dos extrems: la tecnologia per seqüenciar genomes, però sobretot les tecnologies per extreure la funció, altament desconeguda encara.

Ens cal una visió completa de com les instruccions bàsiques del DNA porten a formar individus i com, en aquests, sorgeixen defectes que volem corregir.  Ens cal un punt de referència de perquè la vida funciona de la manera que ho fa i això ens obre els camins de la biologia evolutiva i els de la medicina evolutiva quan hi ha defectes. La medicina evolutiva és un camp en ràpid creixement que utilitza els principis de biologia evolutiva per comprendre, prevenir i tractar millor les malalties; per altra banda, utilitza estudis sobre la malaltia per avançar en coneixements bàsics en biologia evolutiva.

En aquest seminari parlarem de com el genoma i la biologia molecular han revolucionat la biologia i el seu impacte en medicina i com la perspectiva evolutiva resulta enriquidora no només des de la visió purament intel·lectual, sinó també en les seves aplicacions.

 

Taller "Extraiem ADN!"

Teresa Porta, estudiant de màster al laboratori d'Ecologia i evolució microbianes participarà al taller d'extracció d'ADN, juntament amb altres investigadors participants del projecte Iniciativa Catalana per a l'Earth BioGenome Project (CBP). Els assistents aprendran a fer una extracció d'ADN amb l'ajuda del personal investigador.

 

 

Més informació i registres aquí:

https://www.eventbrite.es/e/registro-open-prbb-2022-361761868487