La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Vés enrere L'IBE participa en INDRE, nova xarxa internacional de recerca en Síndrome de Dravet i epilèpsia refractària

L'IBE participa en INDRE, nova xarxa internacional de recerca en Síndrome de Dravet i epilèpsia refractària

L'IBE s'uneix juntament amb més de 13 grups de recerca per a treballar de manera conjunta en la recerca de les diferents malalties que constitueixen l'epilèpsia refractària i la Síndrome de Dravet.

17.10.2019

Especialistes preclínics i clínics en camps tan diversos com la teràpia genètica, la teràpia cel·lular, nanotecnologia, medicina de precisió, cèl·lules mares provinents d'hospitals, Universitats i centres de recerca, compartiran coneixement i tecnologia amb la finalitat de desenvolupar projectes més eficients a través de la xarxa INDRE.

La doctora Sandra Acosta, investigadora post doctoral en el grup Biologia dels Sistemes Evolutius de l'IBE, participarà en el projecte generant noves eines per al diagnòstic genètic de l'epilèpsia basant-se en la genòmica comparativa. D'altra banda, Acosta modelarà aquest tipus de malalties amb organoides de cervell en cèl·lules mare embrionàries i cèl·lules mare pluripotents induïdes (iPSCs).

La xarxa disposarà a més d'espais virtuals per a treball en xarxa, eines i infraestructura d'utilització pròpia, compartiran models animals i cel·lulars, així com tecnologies i materials.

La xarxa INDRE és una iniciativa de ApoyoDravet, amb la col·laboració de la Federació Espanyola d'Epilèpsia (FEDE) per a la promoció de la recerca en la Síndrome de Dravet i l'epilèpsia refractària.

Pots visitar el seu lloc web aquí:  www.indrenetwork.com