L'IBE es suma a la 24a Setmana de la Ciència
La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.
Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.
Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.
La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.
Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.
L'IBE es suma a la 24a Setmana de la Ciència
Aquest any l'IBE participa en la 24a Setmana de la Ciència amb diverses activitats dirigides a estudiants d'educació primària i secundària.
Aquestes són les activitats que organitza l'IBE durant aquest cicle:
“Un oceà més càlid ple de micropàstics"
T'imagines un món on els oceans estiguessin plens de microplàstics?
Creus que apareixerien noves formes de vida marina, o que algunes espècies s'adaptarien a aquest entorn? Dissenya la teva proposta d'espècie en el taller que organitzen l'ICM i l'IBE i ajuda als investigadors a afrontar el repte de la salut planetària començant per la vida al mar.
Data: dia 12 de novembre, 10-12h (aforament complet)
Investigadors participants: Jesús Lozano (IBE), Daniel Richter (IBE), Rafel Simó (ICM-CSIC), Josep María Gili (ICM-CSIC)
Portes Obertes a l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF)
Sabies que cada dia s’extingeixen més de 150 espècies animals? T'imagines un futur on hi hagi més plàstics que peixos als oceans? Creus que la nostra forma de vida actual és sostenible i respectuosa amb el medi ambient? Vine a les Jornades de Portes Obertes de l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i descobreix la recerca que s'està duent a terme per promoure el benestar planetari i la conservació de la biodiversitat als mars i oceans i a molts altres ecosistemes.
Data: dies 13 i 14 de novembre, 9-14h (aforament complet)
Investigadorxs participants de l'IBE: Leonardo Platania, Roman Sapino, Alba Ventos, Jose Luis Maestro, Maria Dolors Piulachs
Molts centres de recerca i institucions participaran entre el 8 i el 17 de novembre en aquest cicle, proposant diverses activitats de divulgació científica en tot el territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc. Pots consultar la llista completa d'activitats programades aquí:
https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/
En aquest altre enllaç pots consultar totes les activitats que organitzen centres del CSIC a Catalunya:
http://dicat.csic.es/dicat/es/noticias-2/noticias/910-el-csic-celebra-la-semana-de-la-ciencia