L'IBE es suma a la 25a Setmana de la Ciència
La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.
Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.
Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.
La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.
Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.
L'IBE es suma a la 25a Setmana de la Ciència
Aquest any l'IBE participa en la 25a Setmana de la Ciència amb diverses activitats dirigides a estudiants d'educació secundària i el professorat de ciències.
Aquestes són les activitats que organitza l'IBE durant aquest cicle:
[R]evoluciona la vida als oceans
T'imagines un món on els oceans fossin més càlids i estiguessin plens de microplàstics? Creus que apareixerien noves formes de vida marina, o que algunes espècies s'adaptarien i evolucionarien en aquest entorn? Dissenya la teva proposta d'espècie en el taller virtual que organitzen l'ICM i l'IBE i ajuda als investigadors a afrontar el repte de la salut planetària començant per la vida al mar.
Data: dia 17 de novembre, 11.30-13h (aforament complet)
Investigadors participants: Michelle Leger (IBE), Josep María Gili (ICM-CSIC)
1a edició - Curs de Biologia Evolutiva per a professors
L'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-Universitat Pompeu Fabra) organitza un curs d'actualització adreçat al professorat de biologia d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i professorat de ciències per al món contemporani. El curs ha rebut el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).
Aquest curs de formació i reciclatge per a professorat de secundària persegueix actualitzar els coneixements en biologia evolutiva dels docents i proporcionar idees i pràctiques educatives que es puguin aplicar a l’aula i que estimulin la curiositat, l’interès i el pensament crític de l'alumnat.
El format del curs combina xerrades de diverses branques de la biologia evolutiva de la mà d’investigadors del centre, l'anàlisi i debat de temes d'actualitat relacionats amb la biologia evolutiva i la introducció pràctiques educatives per a portar l'evolució a l’aula. El curs s’organitzarà en 2 sessions de 2 hores i 30 minuts cadascuna (5 hores en total) en un format virtual (23-24 de novembre, 16-18.30h).
Més informació: https://www.ibe.upf-csic.es/evolutionary-biology-course-for-educators