La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.

Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.

Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.

La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.

Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Vés enrere L'IBE renova el seu segell d'Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la FECYT

L'IBE renova el seu segell d'Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la FECYT

Amb aquesta acreditació, la FECYT reconeix la tasca per a la divulgació de la ciència de les institucions membres. El reconeixement estarà vigent fins a desembre de 2025

02.05.2024

Imatge inicial -

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) ha renovat el segell d'Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) a l'IBE per la seva tasca divulgativa. L'Institut continuarà pertanyent com a membre acreditat a la Xarxa d'UCC+i que integren al voltant de 80 organismes de tota Espanya.

L'IBE disposa d'una Unitat de Comunicació i Divulgació que planifica i executa nombroses accions de divulgació i comunicació científica al llarg de l'any, amb l'objectiu d'acostar la recerca en biologia evolutiva a la ciutadania. En són un exemple els tallers de divulgació científica que ofereix anualment a escoles i instituts locals, així com el seu curs per a professors de biologia evolutiva, la seva implicació en la Setmana de la Ciència i el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència i la seva tasca comunicant la recerca dels equips de recerca del centre mitjançant notes de premsa.

A través de la plataforma de Comunicació Científica en Xarxa (ComCiRed), els integrants de la Xarxa UCC+i poden establir contacte, intercanviar pràctiques i continguts de comunicació i divulgació científica, i sol·licitar projectes conjunts de divulgació. A més, tots els membres poden participar en la reunió anual de ComCiRed amb la resta de responsables i membres de les UCC+i.

Amb la renovació de l’acreditació i pertinença en aquesta xarxa divulgativa, la Unitat de Comunicació de l’IBE espera poder impulsar nous projectes per continuar apropant la ciència de l’Institut a la ciutadania i la comunitat científica local i internacional.

“Pertànyer en aquesta xarxa divulgativa global és clau perquè la comunicació de l’IBE segueixi creixent any rere any, juntament amb el centre”, afegeix Pilar Rodríguez, Cap de la Unitat de Comunicació de l’IBE.