La nova presidenta del CSIC es reuneix amb els directors dels centres a Catalunya
La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.
Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.
Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.
La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.
Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.
La nova presidenta del CSIC es reuneix amb els directors dels centres a Catalunya
Eloísa del Pino ha visitat l'edifici que comparteixen l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, on ha tingut la primera presa de contacte amb els directors dels centres del CSIC a Catalunya.
Eloísa del Pino, la nova presidenta del CSIC, va visitar ahir l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) i l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM), on es va reunir amb els equips científics i directius d'ambdós centres. La presidenta va estar acompanyada en tot moment pel Delegat Institucional del CSIC a Catalunya, Lluís Calvo; pel director de l'IBE, Salvador Carranza, pel director de l’ICM, Valentí Sallarés, així com pels vicepresidents d’Organització i Relacions Institucionals i de Relacions Internacionals del CSIC, Carlos Closa i Javier Moreno, respectivament.
Posteriorment, es va reunir a la mateixa seu amb directors i alguns investigadors dels centres i instituts de l’organisme a Catalunya, per conèixer la seva activitat i interessar-se pels reptes de futur.
A la reunió van assistir-hi Emilio O. Casamayor, director del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB); Santiago Giralt, vicedirector de Geociències Barcelona (GEO3BCN); Lluís Calvo, de la Institució Milà i Fontanals d’Investigació en Humanitats; Salvador Carranza, director de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF); Núria Verdaguer, directora de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB); Xavier Obradors, director de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB); Valentí Sallarés, director de l´Institut de Ciències del Mar (ICM); Teresa Moreno, directora de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA); Jesús Joglar, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC); Roser Cortés, directora de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB); Ramon López de Mántaras, de l’Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial (IIIA); Luis Fonseca, director de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM); i Jordi Sorribas, director de la Unitat de Tecnologia Marina (UTM). També han assistit Pablo Ordejón, director de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2); Guillem Alenyà, director de l’Institut de Robòtica i Informática Industrial (IRI, CSIC-UPC); Joan Pino, director del CREAF; Alfonso Susanna, vicedirector de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB, CSIC-Ajuntament de Barcelona); Sjaak Hurkens, vicedirector del Institut d’Anàlisi Econòmica (IAE); i Salomé Prat, del CRAG.
La d’ahir és una de les primeres preses de contacte de la nova presidenta amb els centres del CSIC a Catalunya. Eloísa del Pino va ser nomenada presidenta d’aquest organisme el 21 de juny passat pel Consell de ministres. Del Pino rellevava així la química Rosa Menéndez, que va estar gairebé cinc anys al capdavant de l’organisme.
Del Pino també es va reunir amb el rector de la UPF, Oriol Amat; amb el responsable del projecte Mercat del Peix, Francesc Subirada, i amb el director de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF), Salvador Carranza, per tractar sobre la construcció del futur edifici de l’IBE.
Amb la visita de la presidenta també s’ha concretat un acord del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’un protocol de col·laboració per impulsar un projecte d’ampliació dels espais de recerca i, en concret, de les instal·lacions del Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA), ubicat al Passeig Marítim de Barcelona, i que engloba l'Institut de Ciències del Mar i la Unitat de Tecnologia Marina.
El CSIC és la institució pública més gran d’Espanya dedicada a la investigació científica i tècnica i una de les més destacades de l’Espai Europeu de Recerca. A Catalunya, el CSIC compta amb 14 centres propis i 3 centres mixts, de titularitat compartida amb altres institucions. Així mateix, el CSIC participa a 4 centres.