Tomàs Marquès, nou membre acadèmic de la Real Academia de las Ciencias
La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.
Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.
Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.
La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.
Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.
Tomàs Marquès, nou membre acadèmic de la Real Academia de las Ciencias
L’investigador principal de l’IBE i del CNAG i catedràtic i investigador ICREA del Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS) de la UPF s’incorpora a la secció de Ciències Naturals de la RAC
El Ple de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales (RAC) ha nomenat Tomàs Marquès nou acadèmic corresponent que s’incorpora a la secció de Ciències Naturals. Es farà càrrec de l’àrea Genòmica i evolució i s'incorpora a la institució a proposta dels acadèmics Ana Crespo, Ángela Nieto i Miguel Delibes. Pròximament, Marquès llegirà a la seu de la RAC el seu discurs d’acceptació.
“Ser acceptat a la Reial Acadèmia de Ciències és un honor i una gran responsabilitat també”, assegura el mateix Tomàs Marquès. “M'ho prenc com una oportunitat no només per contribuir al prestigi de la institució, promovent l'excel·lència i l'avenç científic sinó també per promoure la divulgació del coneixement científic a la societat", afegeix.
Tomàs Marquès Bonet, (Barcelona 1975) és investigador principal de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE), centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on és cap del Grup de Genòmica Comparativa de l’IBE. Investigador ICREA a la UPF, és també catedràtic del Departament de Medicina i Ciències de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra, també afiliat al Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica i a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP).
Entre els premis i ajuts que ha rebut al llarg de la seva trajectòria, destaca l’ajut ERC Starting Grant el 2010 i el 2019 l’ajut Consolidator Grant de la mateixa institució. L’any 2011 va ser nomenat professor d’investigació ICREA a la UPF; el 2013 va rebre el premi Jove Investigador EMBO i des del 2017 està acreditat com a jove investigador internacional del Howard Hughes Medical Institute (HHMI). A més, entre el 2017 i el 2020 va ser director de l’IBE (CSIC-UPF).