Dos estudis de l'IBE destacats al web de Nature Communications
La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.
Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.
Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.
La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.
Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.
Dos estudis de l'IBE destacats al web de Nature Communications
Aquesta setmana, dos articles d'investigadors de l'IBE són destacats a la pàgina Highlights de la revista Nature Communications.
El primer destacat presenta l'article artículo Selective single molecule sequencing and assembly of a human Y chromosome of African origin, de Tomàs Marquès Bonet (IBE) i Oscar Fornàs (CNAG-CRG), que van desenvolupar un enfocament nou per a seqüenciar ADN en un dispositiu de seqüenciació nanopore.
Respecte el segon article destacat, Jaume Bertranpetit (IBE) i Òscar Lao (CNAG-CRG) amb el Mayukh Mondal (Universitat de Tartu) publiquen el seu últim treball, identificant la petjada d'un nou homínid que es va creuar amb els seus ancestres fa desenes de milers d'anys. L'article es titula Approximate Bayesian computation with deep learning supports a third archaic introgression in Asia and Oceania.
Tots dos articles van ser seleccionats per Lin Tang, editor de la secció Genomes and Epigenomes. La pàgina Highlights de la revista Nature Communications ofereix una instantània d'alguns dels treballs més interessants publicats en les àrees de recerca seleccionades en Nature Communications.