Visita l’IBE durant l’#OpenPRBB
La ciència està plena de SHEroes que amb la seva passió, treball i creativitat han inspirat la biologia evolutiva d'avui.
Com a part del nostre compromís amb la societat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) vol donar crèdit i visibilitat als assoliments de les científiques en evolució.
Amb aquest objectiu, llancem la campanya #WhoisyourSHEro per a compartir històries de dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels / les nostres investigadors/es a través de les xarxes socials i la web.
La campanya continua avançant a mesura que més i més dones en evolució inspiren a la comunitat IBE.
Pots unir-te a la conversa a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #WhoisyourSHEro.
Visita l’IBE durant l’#OpenPRBB
Com cada mes d'octubre el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) celebra la jornada anual de portes obertes, l'#OpenPRBB. Aquesta edició el dissabte 7 d'octubre de 10 a 14.30 hores tindreu l'oportunitat de conèixer més de prop el PRBB i els seus set centres de recerca, incloent-hi l'IBE, a través de diverses activitats de divulgació científica gratuïtes i aptes per a totes les edats i públics.
Agenda de l'IBE a les Jornades de portes Obertes del PRBB
Visita guiada al laboratori de genòmica comparativa
Després de l’èxit a l’edició anterior, els investigadors predoctorals Marc Palmada i Alejandro Valenzuela participen novament a l’OpenPRBB per explicar la seva recerca a través d'un taller de genòmica per a tots els públics. Els assistents ajudaran als investigadors a identificar espècies a partir d'informació genètica.
Cal un registre previ a la web https://openday.prbb.org per a les visites guiades per l'edifici en grups de 10 persones i acompanyats per investigadores i investigadors. L'edat mínima és de 12 anys. Els més petits (de 6 a 12 anys) podran participar en un espai dinàmic amb experiments adequats a la seva edat.
Xerrades científiques: "Pequeñas ayudantes unicelulares y cómo aparecieron los animales en la tierra" – Victoria Shabardina
Quan: 7 octubre, 12.00h (30 minuts)
On: Plaça interior PRBB
Som criatures multicel·lulars, és a dir, estem fets de milions de cèl·lules. Però la vida en la Terra no sempre va anar així: fa moltíssims anys, el nostre planeta estava habitat únicament per organismes unicel·lulars. Durant l'evolució, aquestes cèl·lules individuals van haver d'aprendre a cooperar, a escoltar-se mútuament perquè poguessin dur a terme una gran obra de la naturalesa al final: el divers món d'animals en el qual vivim ara.
Victoria Shabardina, estudiant postdoctoral del laboratori d’Evolució del genoma Eucariota a l’IBE, ens explica en aquesta xerrada com gràcies als parents unicel·lulars dels animals podrem conèixer com i per què van aparèixer els animals en la Terra.
Més informació i registres aquí:
Open PRBB 2023 Registre, Diss, 7 oct. 2023 a les 9:30 | Eventbrite